Hummus z warzywami - catering

Pasta z ciecieżycy znna jako humus [1] (arab. ‏حمص‎ ḥummuṣ, w języku klasycznym ḥimmiṣ lub ḥimmaṣ, dosł. „ciecierzyca[2]), to przekąska, która coraz częściej podbija stoły w Polsce. Potrawa wywodzi się z Egitpu, ale jest równie dobrze znana w kuchni kaukaskiej[3]. Pastę przygotowuje się z przetartych nasion ciecieżycy, innych roślin strączkowych, a także oliwek. Jest to potrawa wegańska, będąca źródłem białka, minerałów i witamin. Najczęściej jest spożywana w formie do smarowania pieczywa lub jako dip do warzyw. 

Nasi klienci coraz częściej poszukują zdrowych, wegetariańskich przekąsek, więc postanowiliśmy przygotować ofertę cateringową na miarę Ambasady Rozrywki. Jesteśmy już po kilkunastu realizacjach i spotykamy się z bardzo dobrym odbiorem. Hummus bar najczęściej pojawia się na realizachach cateringowych w biurach, jako zdrowa przekąska w trakcie dnia, w ramach tzw. "warzywnych/ owocowych czwartków" oraz drugich śniadań, będących okazją do zebrania zespołów i omówieniu bierzących spraw w mniej formalnej atmosferze.

Hummus jest podawany w formie bufetu na tacach. Jedna taca wystarczy na poczęstunek na ok. 15 osób.

 

Co wchodzi w skład oferty cateringowej:

  • hummus naturalny i/lub z papryką czerwoną słodką, oliwkami,
  • warzywa pocięte w słupki: ogórek, cukinia, papryka, seler naciowy, marchew, cykoria, rzodkiew biała, pomidorki koktajlowe, 
  • nachos,
  • ekologiczna zastawa jednorazowa,
  • wynajem stołów / wózków / mobilnych barów wraz z obsługą, która dokłada dodatki i pilnuje czystości strefy,
  • transport, montaż, demontaż.

Oferta i podane ceny mają jedynie charakter informacyjny i nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu Art. 66par.1 Kodeksu Cywilnego. AMBASADA ROZRYWKI zastrzega sobie prawo do zmiany cen oraz warunków opisywanych na niniejszej stronie usług. Zmiany te mają wówczas charakter wiążący.