Zapomnij o zamawianiu pizzy - zamów całą mobilną pizzerie! Porwij swoich gości w niesamowitą podróż kulinarną do Neapolu - stolicy prawdziwej włoskiej pizzy. 

Przyjedziemy do Ciebie z gotowym zestawem do wytworzenia najlepszej pizzy jaką prawdopodobnie jadłeś.

Mamy perfekcyjnie dopracowany proces produkcji i dystrybucji, dzięki któremu osiągamy wydajność do 60 pizz na godzinę!

Prawie wszystkie produkty wykorzystywane w produkcji naszej pizzy pochodzą z Włoch, a ciasto jest efektem pracy włoskiego pizza-mistrza Waltera. Nasze ciasto jest wykonane w tradycyjny sposób, przy wykorzystaniu minimalnej ilości drożdźy, przez co cały proces dojżewania i wzrostu ciasta trwa do 48 godzin. Mniej drożdży sprawia, że pizza jest lekka do strawienia. Proces produkcji ciasta odbywa się u nas, więc nie musisz tyle czekać na swój pierwszy kawałek :) 

Pizza w biurach, na targach, imprezach firmowych i akcjach promocyjnych.

Funkcjonowanie stoiska nie jest uciążliwe dla otoczenia, co istotne, gdyż często świadczymy usługi w saalach konferencyjnych i miejscach słabo wentylowanych. Do wytworzenia pizzy potrzebujemy jedynie przestrzeni 3x3m2.

Każde stoisko zostało poddane indywidualnej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej i posiada pozytywną decyzję dopuszczającą do prowadzenia mobilnej działalności gastronomicznej.

Posiadamy dokumentację z zakresu Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Wszystkie procesy m.in przechowywania, produkcji, transportu żywności, a także mycia i dezynfekcji sprzętu zostały poddane kontroli i posiadają decyzję zatwierdzającą Sanepidu.

3 warianty pizzy do wyboru:

Pizza Neapolitańska

Neapolitan pizza (z języja włoskiego: pizza napoletana) - to styl pizzy, w skład której wchodzą jedynie lekkie ciasto z określonych rodzajów mąki, przetarte pomidory i ser mozarella. To najstarszy styl pizzy wywodzący się z XVIII wieku. Jak sama nazwa zskazuje danie wywodzi się z Neapolu, gdzie początkowo było daniem ubogich. Szybko jednak zyskało uznanie i zostało rozpropagowane nawet wśród arystokracji. Pizza stała się ulubionym daniem królowej Neapolu, Marii Karoliny Habsburg. Zaczęto ją również wypiekać także na dworze króla Ferdynanda IV.1 

Od 2010 roku styl pizzy Neapolitańskiej jest uznany za wyrób tradycyjny tzw. "Traditional Speciality Guaranteed" (TSG), zgodnie z któym można ją wyrabiać jedynie wg. ściśle określonej receptury i przy wykorzystaniu odpowiednich składników m.in. sera Mozzarella di Bufala Campana, z bawolego mleka pochodzącego z rejonu mokradeł Kampanii i Lacjum oraz „Fior di Latte di Agerola” z mleka krowiego wytwarzana wyłącznie w gminie Agerola.Pizza Neapolitańska w 2017 roku została wpisana na listę Organizacji Narodów Zjednoczonych do Spraw Oświaty, Nauki i Kultury UNESCO.

https://npizza.pl/historia-pizzy-neapolitanskiej

https://en.wikipedia.org/wiki/Neapolitan_pizza

Pinsa Romana 

Styl pizzy pinsa jest podobno jeszcze starszy od pizzy neapolitańskiej, zwany również "starożytną pizzą". Pinsę od klasycznego ciasta do pizzy różni WSZYSTKO! Pinsa jest wykonana z miksu mąki ryżowej, sojowej i pszennej. Ciasto na pizzę jest też niezwykle mokre i ma wilgotność 80%. Do wykonania pizzy potrzebne jest jedynie ok. 4g drożdży oraz czas wyrastania do 120 godzin. Dzięki temu pizza jest wyjątkowo lekkostrawna. 

Słowo pizza pochodzi od "pinsa", który jest imiesłówem minionego łacińskiego czasownika "pinsare", co oznacza rozciąganie.

Główne cechy Pinsa Romana to:

  • chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku
  • lekkostrawność (uzyskana dzięki długiemu procosowie dojrzewania i niewielkiej zawartości drożdży)
  • jedyna w swoim rodzaju oryginalna mieszanka mąki: pszennej, ryżowej, sojowej i suszonych drożdży matczynych.
  • zapach (ze względu na proces dojrzewania i wykorzystanie specjalnych drożdży tzw. matki drożdżowej)1

1https://www.pinsaromana.info/en/what-is-pinsa-romana/

Zapiekanka włoska

Czyli klasyczna zapiekanka z sera i pieczarek na cieście od pizzu w stylu neapolitańskim, uformowanym w podłużny kształt przypominający przeciętą bagietkę. Wariant wegetariański lub z cienko pokrojoną kiełbasą salami lub peperoni.

Mobilna pizzeria na imprezy - zakres współpracy:

  • wynajęcie maszyn gastronomicznych do komercyjnej produkcji pizzy,
  • wynajęcie wózków gastronomicznych,
  • wynajęcie urządzeń chłodniczych,
  • dodatki,
  • profesjonalna obsługa stoiska w ustalonych godzinach,
  • ekologiczne talerze, sztućce. serwetki,
  • dojazd na terenie Warszawy i okolic.

Model współpracy

Pizza jest wydawana nieodpłatnie uczestnikom wydarzenia.
Cena dotyczy wynajęcia jednego stoiska z pizzą, wraz z obsługą w wybranym zakresie godzin i porcji na terenie Warszawy.

 

Szacunkowa wartość usługi

6 500 zł netto
(+8% VAT 520 zł)
7020 zł brutto

Oferta i podane ceny mają jedynie charakter informacyjny i nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu Art. 66par.1 Kodeksu Cywilnego. AMBASADA ROZRYWKI zastrzega sobie prawo do zmiany cen oraz warunków opisywanych na niniejszej stronie usług. Zmiany te mają wówczas charakter wiążący.